FAQ

Al bijna 25 jaar laten wij onze producten vervaardigen in diverse fabrieken over de hele wereld. Van Portugal tot Pakistan en van Egypte tot Turkije zijn bevlogen mensen bezig het mooiste textiel te produceren en door middel van de nieuwste, hoogwaardige technieken al dan niet te voorzien van prachtige prints.

Omdat alleen het beste goed genoeg is en omdat we het beste voorhebben met de wereld waarin we leven en waarin onze kinderen en kleinkinderen op zullen groeien, willen we graag inzichtelijk maken op welke manier we dat al vele jaren doen. Daarom zijn onze producten voorzien van verschillende keurmerken. Gewoon omdat het onze verantwoordelijkheid is.

Bedlinnen kun je in de wasmachine wassen op een temperatuur van maximaal 60 graden. Wij raden je aan om te wassen met vloeibaar wasmiddel. Vloeibaar wasmiddel verspreid zich namelijk beter dan waspoeder of waspods. Het lost goed op dus laat geen vlekken of strepen achter.

Al onze producten zijn voorzien van een waslabel. Raadpleeg voor de wasvoorschriften altijd eerst het waslabel.

Op alle artikelen van Zohome zit standaard 1 jaar garantie.

Het is belangrijk dat jouw dekbed niet groter is dan het dekbedovertrek. Het dekbed moet namelijk in het overtrek passen. Het dekbedovertrek kan dus wel (iets) groter zijn dan het dekbed. Het overtrek heeft namelijk nog een instopstrook: dit is het extra stukje stof aan het voeteneind wat je in kunt stoppen onder je matras zodat je dekbed gedurende de nacht niet verschuift. De breedte van het dekbed is altijd gelijk aan de breedte van het overtrek.

Als je wil weten welke maat dekbedovertrek je nodig hebt, kun je het best het label aan het dekbed raadplegen. Zit er geen label aan of staat er geen maat op? Meet je dekbed dan even op.

Thread count ofwel draaddichtheid, is het aantal katoendraden dat is geweven binnen één vierkante inch (2,54 cm). De draaddichtheid zegt iets over de zachtheid en over de kwaliteit van het dekbedovertrek. Hoe hoger de draaddichtheid, hoe zachter en fijner het overtrek is.

Katoen

De meeste dekbedovertrekken zijn gemaakt van katoen. Katoen is ideaal om te slapen, omdat het materiaal sterk, vochtabsorberend en ademend is. Katoenen dekbedovertrekken houden je in de zomer lekker koel en in de winter heerlijk warm. Katoen is duurzaam: je hebt jarenlang plezier van een katoenen dekbedovertrek.

Katoen-satijn

Katoen-satijn is katoen dat op een speciale manier is geweven. Het materiaal krijgt hierdoor een luxe en subtiele glans. De satijnbinding zorgt ervoor dat het overtrek soepel en glas aanvoelt op de huid. Daarnaast is het materiaal temperatuurregulerend en vochtabsorberend. Het is een fijne stof om het hele jaar door onder te slapen.

Twill-katoen

Twill-katoen is katoen met een speciale weving. Het is herkenbaar aan de diagonale weving in de stof. Twill is sterk en dik. Het materiaal kreukt minder snel dan ‘normaal‘ katoen. Een overtrek gemaakt van twill-katoen is goed ademend en vochtabsorberend.

Perkal-katoen

Perkal-katoen is katoen dat nóg sterker is dan normaal katoen. Dit komt omdat perkal over het algemeen een hogere draaddichtheid heeft dan ‘normaal‘ katoen. Perkal is sterk, ademend en temperatuurregulerend.

Flanel-katoen

Flanel-katoen is katoen dat aan twee kanten geruwd is. Doordat het katoen geruwd is, krijgt het een zachte laag aan het oppervlakte. Flanellen dekbedovertrekken zijn uitermate geschikt voor de herfst en winter. Het materiaal past zich namelijk direct aan je lichaamstempera

Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op de website of direct een e-mail sturen naar webshop@zohome.nl.

Wil je liever direct iemand spreken? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 024-357 2000. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Kun je geen antwoord vinden? Neem contact met ons op!